Kitten

“Ruplo lijmtechniek – Lijmtechniek vanaf 1988”

Meer informatie

  Een flexibele lijm, die voegen moeiteloos opvult? Dan is een kit kopen precies wat u moet doen. Ruplo biedt een breed assortiment kitten die iedere klus voor u klaren; hoogwaardige producten, die altijd het gewenste effect geven. Van een simpele acrylaatkit, tot een geavanceerde siliconenkit, MS polymeerkit of polyurethaankit. We adviseren u graag over het product dat het beste bij uw klus past, en leveren altijd de beste kwaliteit. Kit kopen is bij ons altijd een moeiteloze ervaring. Ontdek wat onze collectie kit voor u kan doen!

   Waarvoor wordt kit zoal gebruikt?

   Een kit is dé oplossing als u op zoek bent naar een stabiele lijmverbinding die toch enige flexibiliteit toelaat. Een kit vult de ruimtes tussen de te verlijmen materialen perfect op en zorgt dus voor keurig afgedichte naden en voegen. Afhankelijk van de setting en de gebruikte materialen kiest u een kit die zorgt voor een uitstekende hechting, maar ook de werking van de materialen opvangt. 

   Gaat u een kit kopen, dan kunt u tal van materialen verlijmen en afdichten. Denk hierbij aan:

   • Wanden, plafonds, deuren, ramen en vloerdelen binnenshuis
   • Materialen in de badkamer of andere natte ruimtes in huis
   • Dilatatievoegen en gevelaansluitingen
   • Leidingen en afvoeren in en om het huis
   • Glas onder verschillende omstandigheden

   Hoe kies ik de juiste kit voor mijn toepassing?

   Wilt u een kit kopen die 100% watervast is? Gaat u hem binnen, of buitenshuis gebruiken? Kunnen de materialen die u verlijmt, aangetast raken door bestanddelen van de kit? Moet de kit overschilderbaar zijn? Het zijn allemaal vragen die u en ons helpen die juiste keuze te maken. 

   Twijfelt u welke kit het beste bij uw klus past? Overleg dan gerust eens met onze specialisten. We helpen u altijd de kit te kiezen waarmee u de beste verbinding realiseert!

   Kit indelen op vervormbaarheid

   De vervormbaarheid van een kit is een belangrijke factor in de keuze voor het juiste product. Waarom? Omdat de kit de rek en krimp op moet vangen van de te verlijmen onderdelen. Doet het dit niet, dan krijgen de materialen de kans om te gaan werken en zich vrij te maken van de lijmverbinding. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! De vervormbaarheid van een kit geeft aan hoe ver een kit uitgerekt of ingedrukt kan worden, en dan weer in zijn oude vorm kan terugkeren.

   Wilt u een kit kopen die een verhardend effect heeft, of moet hij juist een uiterst flexibele werking hebben? U leest het af aan de K-waarde van de kit die u bestelt. Staat er bijvoorbeeld op de koker van uw kit K50? Dan kan de kit tot 50% van zijn originele omvang uitrekken, en is de kit dus bijzonder flexibel. 

   Kijken we naar de vervormbaarheid van kit, dan onderscheiden we de volgende soorten:

   • Plastisch
   • Verhardend
   • Elastisch
   • Plastisch-elastisch

   De soorten kit in ons aanbod

   Naast de vervormbaarheid van kit is natuurlijk het materiaal waarvan het gemaakt is een belangrijk gegeven. Een siliconenkit werkt anders dan een MS polymeerkit, en een polyurethaankit is weer voor andere materialen geschikt dan een acrylaatkit. Het is goed om meer over de verschillende soorten kit te weten, voor u een keuze maakt!

   Welke kitsoorten zijn bij ons verkrijgbaar en wat zijn hun kenmerken?

   Acrylaatkit

   Acrylaatkit is een kit voor toepassingen binnenshuis, die voordelig in aanschaf en makkelijk aan te brengen is. Acrylaatkit is goed overschilderbaar en is te gebruiken op tal van materialen: van hout tot beton en van pleister tot kunststof. Het enige nadeel aan acrylaatkit is dat het niet watervast is.

   Polyurethaankit

   Polyurethaankit is een zeer solide kit die gebruikt kan worden op uiteenlopende materialen. Het is één van onze sterkste kitten: polyurethaankit kan bijvoorbeeld ook buitenshuis gebruikt worden en is goed bestand tegen water. Er is ook een nadeel te vermelden aan het gebruik van polyurethaankit en dat is de aanwezigheid van isocynaat: een stof die niet goed is voor onze gezondheid.

   MS polymeerkit

   Op zoek naar een hybride kit, die naast overschilderbaar ook nog eens bijzonder watervast is? Ga dan voor onze MS polymeerkit. MS polymeerkit is één van onze meest bestendige afdichtingskitten, die we voornamelijk terug zien in de bouw. Dit komt door zijn veelzijdigheid en zijn hoge duurzaamheid!

   Meer over onze MS polymeerkit

   Siliconenkit

   Siliconenkit is in de meeste gevallen een zuurhoudende kit, maar wordt ook gemaakt in een neutrale variant. Siliconenkit is een kitsoort die veelal gebruikt wordt in vochtige ruimtes. Met siliconenkit realiseert u een duurzame, waterafstotende en schimmelwerende kitlaag of -rand: de kit is blijvend elastisch, kleurvast en makkelijk toe te passen.

   Wat zijn de alternatieven?

   Wilt u liever materialen onzichtbaar verlijmen? Bepaalde onderdelen ingieten of inkapselen? Dan zijn er ook andere mogelijkheden, die beter werken dan een kit. En ook daarvoor kunt u bij Ruplo Lijmtechniek terecht! Naast kit specialiseren wij ons ook in tal van andere lijmtechnieken, zoals verschillende soorten lijm en giethars. Ontdek bijvoorbeeld onze PMMA lijm, of laat u verrassen door de mogelijkheden van een epoxy hars! 

   De beste kit kopen doet u bij Ruplo

   Voor welke toepassing u ook een kit aan wilt schaffen: gaat u voor de beste kwaliteit, dan kiest u voor Ruplo Lijmtechniek. Al sinds 1988 maken wij de beste lijmen, gietharsen en kitten voor klanten in diverse branches. U kunt bij ons altijd rekenen op persoonlijk advies, en daarmee op een oplossing op maat. We onderscheiden ons graag met onze kennis en kunde: de resultaten spreken keer op keer voor zich!

   • Uniek assortiment kit, lijm en giethars
   • Al sinds 1988 actief in de markt
   • Maatoplossingen voor iedere branche
   • Voorop in innovatie en vernieuwing

   Vraag het ons gerust

   Professioneel advies over de kit die in uw situatie het beste werkt? Bij Ruplo Lijmtechniek krijgt u altijd een eerlijk en goed onderbouwd antwoord. Stel uw vraag telefonisch, of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag een lijmverbinding te realiseren waar u vele jaren later nog profijt van heeft! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

   Share This