PMMA lijm

“Ruplo lijmtechniek – Lijmtechniek vanaf 1988”

Meer informatie

  PMMA lijm

  PMMA lijm van RUPLO

  Dit type lijm wordt met name voor toepassingen gebruikt waar de grote gewichtsbesparing ten opzichte van glas een groot voordeel biedt. Ruplo heeft een eigen PMMA lijm ontwikkeld waar u hieronder meer over kunt lezen.

  Overzicht PMMA-lijmsoorten

  MMA 610
  De RUPLO MMA 610 is een ééncomponent lijm zonder oplosmiddel. Deze lijm is een hoogwaardige, kleurloze en op kamertemperatuur uithardende ééncomponent lijm. MMA 610 is bij uitstek geschikt voor die industrieën, waar een snelle verlijming een vereiste is. De toepassingsgebieden zijn op: metalen, kunststoffen, hout en composieten.

  Hoogwaardige kwaliteit
  Bij RUPLO hebben we service hoog in het vaandel staan. We willen graag dat u helemaal tevreden bent over de aankoop van uw PMMA lijm. Mede daarom zorgen we ervoor dat al onze lijmsoorten van uitstekende kwaliteit zijn. Dat geldt zeker ook voor de PMMA lijm. Doordat we deze hoogwaardige kwaliteit ook nog eens kunnen combineren met scherpe prijzen, profiteert u bij ons altijd van een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

  Vochtbestendig
  De uitgeharde lijmverbinding is vochtbestendig. Daarnaast is deze lijm van RUPLO ook bestendig tegen zuren met een lage concentratie (5-10%). Kortstondig kunnen hoge concentraties worden gebruikt. De te verlijmen onderdelen moeten een vlakheid hebben van maximaal 0,5 millimeter.

  Voor meer en uitgebreidere info over de MMA 610 lijm, klik hier
  RUPLO TA 610 A + B

  Basis: gemodificeerde methylmethacrylaatlijm.

  Voor het verlijmen van metalen en kunststoffen, zoals: Staal, Aluminium, Koper, Messing, Titaan, Chroom, Nikkel, Roestvaststaal, Magnesium en hun legeringen. PVC, PC, PMMA, PS, SAN, Trespa, Natuursteen, Glas.

  Voor een goede lijmverbinding moet de lijmoppervlakte goed schoon en geschuurd zijn.

  Verharderlak op 1 of 2 zijden aanbrengen, deze goed laten drogen. 5-15 min. Na het aanbrengen van het verharderlak, mag het doseren van de lijm enkele dagen worden uitgesteld. (Verharderlak is brandbaar!) De lijm moet aan 1 zijde worden aangebracht, daarna moeten de te lijmen onderdelen worden samengevoegd en 5 minuten op hun plaats worden gehouden met de hand of met klemmen. Bij een grotere lijmspleet kunnen 2 delen geactiveerd worden , maar is niet te doen gebruikelijk. Ook moet de gebruiker hier zelf een beslissing over nemen . De druk mag niet zo groot zijn dat alle lijm wordt weg geperst. Verharder lak altijd testen voor gebruik, omdat deze kan verouderen.
  Bij deze lijm zijn risico’s aan verbonden op de vlakheid en de droogtijd van de verharder lak en daarom vraagt deze lijm deskundigheid om hoe toe te passen. Ook is de omgeving temperatuur belangrijk voor het verdampen van de verharder lak.

  TA 610 is ook UV uithardend te verkrijgen, maar dan moet een zijde licht doorlatend zijn voor UV.

  Voor een maximale sterkte is een lijmspleet van 0,5 mm maximaal toegestaan, om een goede doorharding van de lijm te verkrijgen. Ook als de verharder lak geen goed contact maakt met de lijm, wordt er ook geen maximale sterkte van de lijmverbinding bereikt.

  • RUPLO TA 610 is goed bestendig tegen minerale zuren en goed
  • bestendig tegen benzine en dieselbrandstoffen.
  • Bij kortstondige gebruik ook Aceton, Ethylacetaat, Tolueen, DBE, Isopropylalcohol bestendig.
  • Ook onder invloed van warmte (tropisch klimaat).
  • Bestendig tegen waterige oplossingen.
  • Temperatuurbestendig tot 140 graden celsius.
  • Afschuifsterktes op aluminium 2 – 2,5 kg per vierkante millimeter.
  • TA 610 dient men voor gebruik te testen, als het aan uw specificatie voldoet.
  • Verharder lak 5-10 min laten drogen.
  MMA 2016

  MMA 2016 is een twee componenten acrylaat lijm. Deze soort lijm is geschikt voor verlijming van glasheldere PMMA. De verlijming is handvast na 1 uur en zal volledig zijn uitgehard na een dag, dus 24 uur.

  Vochtbestendige prestatie
  De uitgeharde lijmverbinding is vochtbestendig en UV-bestendig. Daarnaast is deze soort lijm ook bestendig tegen zuren met een lage concentratie (5-10%). Kortstondig kunnen tevens hoge concentraties worden gebruikt. De MMA 2016 lijm dient donker en koel bewaard te worden, voor optimale prestaties.

  Voor meer info over dit product, klik hier

  MMA 3010

  De RUPLO MMA 3010 is een hoogwaardige, kleurloze en op kamertemperatuur uithardende ééncomponent lijm. Deze lijm is zonder oplosmiddelen en bij uitstek geschikt voor industrieën waar een snelle verlijming een vereiste is. De MMA 3010 is verkrijgbaar in cartridges van 50ml, 250ml, 400ml en een grote verpakking van 20 kilogram.

  Bij RUPLO willen we graag dat u lang van het resultaat van de verlijming kunt genieten. Daarom zorgen we ervoor dat al onze producten van uitzonderlijk hoge kwaliteit zijn. Dat geldt dus ook voor de MMA 3010 lijm. Doordat we de hoge kwaliteit ook nog eens kunnen combineren met zeer scherpe prijzen, profiteert u bij ons altijd van een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

  Voor meer informatie over de MMA 3010: Klik hier

  MMA 3020

  De RUPLO 3020 A/B is een veelzijdige, snel uithardende methacrylaatlijm. Deze lijm is geschikt voor het verlijmen van verschillende oppervlakken in de metaal, glas, hout en kunststof fabricageindustrie. 

  Meer informatie over de MMA 3020 Klik hier

  Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
  Share This