PMMA lijm

“Ruplo lijmtechniek – Lijmtechniek vanaf 1988”

Meer informatie

  Bent u op zoek naar de beste PMMA lijm? Bekijk dan het assortiment PMMA lijmen van uw specialist in lijmtechniek: Ruplo. We helpen u graag de beste PMMA lijm voor uw toepassing te selecteren, en kunnen u altijd uitmuntende kwaliteit garanderen. Onze inhouse ontwikkelde PMMA lijmen kunnen elke vorm van plexiglas lijmen, maar zijn ook geschikt voor vele andere materialen! Laat u adviseren welke PMMA het beste bij uw klus past.

  Plexiglas lijmen, maar ook andere materialen

  PMMA lijm is met name bekend om zijn vermogen om doorzichtige kunststof oppervlakken met elkaar te verlijmen. Plexiglas lijmen is dan ook één van de meest gebruikelijke toepassingen voor PMMA lijm. Maar er is nog zo veel meer mogelijk! De gemiddelde PMMA lijm is ook uitstekend inzetbaar voor de verlijming van staal, hout, composiet en nog veel meer. Informeer welke PMMA lijm het beste geschikt is voor uw lijmklus!

  Wanneer gebruik maken van een PMMA lijm?

  U kunt kiezen voor een PMMA lijm in situaties waar de grote gewichtsbesparing ten opzichte van glas een groot voordeel biedt. Door koud lassen is een breuk in de lijm bijna niet mogelijk: na volledige uitharding ligt een breuk in het materiaal zelf nog meer voor de hand. U kiest voor oersterke verankering door de versmelting van de oppervlakken!

  Verschillende soorten PMMA lijm

  MMA 610

  De Ruplo MMA 610 is een ééncomponent PMMA lijm zonder oplosmiddel. Deze lijm is een hoogwaardige, kleurloze en op kamertemperatuur uithardende ééncomponent lijm. MMA 610 is bij uitstek geschikt voor die industrieën, waar een snelle verlijming een vereiste is. De toepassingsgebieden zijn op: metalen, kunststoffen, hout en composieten.

  Meer over MMA 610

  RUPLO TA 610 A + B
  De Ruplo TA 610 A + B heeft als basis een gemodificeerde methylmethacrylaatlijm en is geschikt Voor het verlijmen van metalen en kunststoffen, zoals staal, aluminium, koper, messing, titaan, chroom, nikkel, roestvaststaal, magnesium en hun legeringen. Maar ook pvc, PC, PMMA, PS, SAN, trespa, natuursteen en glas kunnen er uitstekend mee verlijmd worden.

  Voor een maximale sterkte is een lijmspleet van 0,5 mm maximaal toegestaan, om een goede doorharding van de lijm te verkrijgen. Ook als de verharder lak geen goed contact maakt met de lijm, wordt er ook geen maximale sterkte van de lijmverbinding bereikt.

  TA 610 is ook UV uithardend te verkrijgen, maar dan moet een zijde licht doorlatend zijn voor UV.

  MMA 2016
  MMA 2016 is een twee componenten PMMA lijm. Deze soort lijm is geschikt voor verlijming van glasheldere PMMA. De verlijming is handvast na 1 uur en zal volledig zijn uitgehard na een dag, dus 24 uur.
  Vochtbestendige prestatie
  De uitgeharde lijmverbinding is vochtbestendig en UV-bestendig. Daarnaast is deze soort lijm ook bestendig tegen zuren met een lage concentratie (5-10%). Kortstondig kunnen tevens hoge concentraties worden gebruikt. De MMA 2016 lijm dient donker en koel bewaard te worden, voor optimale prestaties.

  Meer over MMA 2016

  MMA 3010
  De Ruplo MMA 3010 is een hoogwaardige, kleurloze en op kamertemperatuur uithardende ééncomponent PMMA lijm. Deze lijm bevat geen oplosmiddelen en bij uitstek geschikt voor industrieën waar een snelle verlijming een vereiste is. De MMA 3010 is verkrijgbaar in cartridges van 50ml, 250ml, 400ml en een grote verpakking van 20 kilogram.
  Meer over MMA 3010

  Daarom kiest u voor PMMA lijm van Ruplo

  Bij Ruplo hebben we service hoog in het vaandel staan. We willen graag dat u helemaal tevreden bent over de aankoop van uw PMMA lijm. Plexiglas lijmen en andere materialen verlijmen moet eenvoudig en snel zijn! Mede daarom zorgen we ervoor dat al onze lijmsoorten van uitstekende kwaliteit zijn. Dat geldt zeker ook voor onze PMMA lijm. Doordat we deze hoogwaardige kwaliteit ook nog eens kunnen combineren met scherpe prijzen, profiteert u bij ons altijd van een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

  • Uitstekende kwaliteit
  • Scherpe prijzen
  • Professioneel advies
  Vraag gerust om advies
  Heeft u vragen over de toepassingen van onze PMMA lijmen? Wilt u weten welk type PMMA lijm het meest geschikt is voor uw situatie? Onze experts voorzien u graag van professioneel advies. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!
  Share This