Polyurethaanlijm

“Ruplo lijmtechniek – Lijmtechniek vanaf 1988”

Meer informatie

  Polyurethaanlijm (ook wel PU lijm) is een multifunctionele één-componentenlijm die tal van materialen verlijmt onder de zwaarste omstandigheden. Uniek in zijn soort! Wilt u met PU lijm aan de slag? Bestel uw lijm dan bij Ruplo Lijmtechniek en verzeker uzelf van de beste kwaliteit lijm en professioneel advies. Onze Ruplo PU 880 polyurethaanlijm staat bekend als één van de beste lijmsoorten in deze categorie!

  Hoe werkt PU lijm?

  Polyurethaanlijm is een dikke vloeistof die ontstaat door een reactie van alcohol met isocyanaat. PU lijm verkrijgt zijn lijmende werking doordat doordat vocht uit de lucht reageert met de urethaanverbindingen in de lijm. Dit polymeriseren zorgt voor een hittebestendige, waterdichte lijmverbinding, die opgewassen is tegen de zwaardere omstandigheden. Ideaal voor diverse lijmklussen!

  Over onze polyurethaanlijm

  Bestelt u PU lijm bij Ruplo Lijmtechniek, dan zult u in de meeste gevallen te maken krijgen met Ruplo PU 880. Ruplo PU 880 polyurethaanlijm heeft een bruingele kleur en kent een viscositeit van 20°C. De lijm kan door verschillende lijmsystemen worden aangebracht en is 9 maanden houdbaar, mits hij koel wordt opgeslagen in de originele en niet geopende verpakking. Een kwaliteitsproduct, waar veel van onze klanten met plezier mee werken.

  • Ruplo PU 880: topkwaliteit PU lijm
  • Sterke verbindingen onder zware omstandigheden
  • Goede viscositeit
  • Lang houdbaar

  Voordelen van PU lijm

  Welke voordelen heeft polyurethaanlijm ten opzichte van andere lijmsoorten? Om te beginnen werkt PU lijm uitstekend onder zware omstandigheden: vocht, kou of juist hitte vormen bijvoorbeeld geen enkel probleem voor de werking van deze lijm. Ook buiten of in bijzonder warme ruimtes kunt u dus prima met polyurethaanlijm werken!

  PU lijm kan gebruikt worden voor tal van materialen: van hout tot metaal, en van glas tot kunststof. Uniek aan deze lijm is dat het een hoge hechtsterkte heeft op diverse ondergronden, zelfs op ongelijke materialen. Daarnaast is de lange opentijd ook een pluspunt: een grotere lijmklus is dus geen enkel probleem met deze lijm.

  • Verlijming van zeer uiteenlopende materialen
  • Bestand tegen hitte, kou en vocht
  • Lange opentijd

  Toepassingen van PU lijm

  Door de uiteenlopende omstandigheden waar deze lijm bij kan ingezet kan worden, is het de ideale multifunctionele lijm. Bijvoorbeeld voor het verlijmen van sandwichpanelen, maar ook voor zware steen- en houtconstructies is dit een prima oplossing. Maar ook het aanbrengen van isolatie-elementen of brandwerende platen gaat uitstekend!

  Werken met polyurethaanlijm

  Voordat u PU lijm gaat aanbrengen, zorgt u dat beide onderdelen die u wilt verlijmen geheel vrij van vuil en stof zijn. Wij raden aan om eerst een proefverlijming uit te voeren: het is slim om eerst een test uit te voeren, omdat er vochtonttrekking plaatsvindt aan het te verlijmen materiaal. Is het effect naar wens, breng dan een dunne laag PU lijm aan op één van de oppervlakken en zorg voor een lichte druk tussen de twee oppervlakken. Afhankelijk van de omstandigheden is de lijm na enkele minuten uitgehard en klaar voor gebruik.

  PU lijm bestellen bij Ruplo Lijmtechniek

  Bestelt u uw polyurethaanlijm bij Ruplo, dan kunt u rekenen op een lijm van de allerbeste kwaliteit. Onze PU lijmen worden telkens weer doorontwikkeld en verbeterd, wat voor u betekent dat u met de laatste technieken op het gebied van lijmen werkt. U profiteert daarnaast van vrijblijvend advies van echte lijmexperts: geen vraag is ons te gek, en we zijn iedere uitdaging op het gebied van verlijmingen al eens tegengekomen. We hebben altijd de juiste oplossing voor u!

  • Uitgebreid aanbod PU lijmen
  • Kwaliteit sinds 1988
  • Scherpe prijzen
  • Advies van experts

  Alternatieven voor PU lijm

  Natuurlijk specialiseren we ons niet in PU lijm alleen. Voor iedere toepassing hebben we de juiste lijm voor u in huis! Past een polymeerkit of een uv lijm beter bij uw project? Ook deze lijmen kunnen we moeiteloos aan u leveren, in iedere gewenste hoeveelheid. We zullen u altijd eerlijk vertellen of een lijm goed werkt voor uw toepassing, en weten altijd een alternatief. Neem ook eens een kijkje bij onze andere lijmen:

  Product data sheets PU lijm

  Advies over uw lijmklus

  Bij RUPLO kunnen we u exact vertellen of polyurethaanlijm het meest geschikte product is voor wat u wilt verlijmen. Wij beschikken namelijk over vele jaren ervaring en hebben een uitgebreide productkennis. Heeft u een vraag over de toepassing van PU lijm, of wilt u specialistisch advies over uw lijmklus? Neem dan gerust contact met ons op! Eén van onze experts denkt graag met u mee.

  Share This