UV lijmen

“Ruplo lijmtechniek – Lijmtechniek vanaf 1988”

Meer informatie

  UV LIJMEN

  Bij RUPLO UV kleurstoffen gaat het om 1 component kunststoffen die onder invloed van ultra violette stralen uitharden. In de praktijk vindt die uitharding onder een UV lamp binnen 10 tot 20 seconden plaats, afhankelijk van de UV doorlaatbaarheid van het te verlijmen materiaal en de dikte van de lijmvoeg.

  Standaardtypen RUPLO UV lijmen:

  Er zijn een aantal standaardtypen RUPLO UV lijmen. Ook voor diverse andere types lijmen, die niet in deze lijst staan, kunt u echter bij ons terecht. Neem daarom gerust contact op voor de mogelijkheden. Standaardvarianten zijn bijvoorbeeld de volgende:

  • UV 100 Hoogste lijmkracht voor kunstoffen glas en metaal
  • UV-100 Alleen voor die gevallen met een dunne vloeibare lijm
  • GL-100 is gewenst (100 mPa.s) Glas – Metaal dun vloeibaar
  • UV-100 Voor polycarbonaat (100 mPa.s) en PMMA
  • GL-3000 Middelvisceus (3400 mPa.s), Lichtdoorlatend, echter niet volkomen glashelder, Glas – Metaal – Plastic

  Toepassingsgebieden:

  Er zijn verschillende toepassingen waarvoor UV lijmen van RUPLO Lijmtechniek uitstekend geschikt zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan toepassingen in de glasverwerkende industrie, zoals vitrines, scharnieren, knopjes, meubelbeslag, sier- en verbruikglas en optisch glas. Ook worden de UV lijmen o.a. in de elektronica, radio- en luidsprekerindustrie veel toegepast. Op basis van klantspecifiacties kunnen ook diverse andere types geleverd worden.

  Verwerkingswijze:

  Er zijn een aantal voorwaardes voor het verkrijgen van een goede hechting en een snelle uitharding van 10 tot 120 seconden:

  • Vlak liggende en schone oppervlakken met een lijm laagdikte van minder dan 0,3 mm.
  • Voor vitrines wil dat zeggen dat de zijkanten van het glas niet alleen recht en zonder scherpe kanten gesneden moeten zijn, maar ook geslepen moeten worden.

  Extra informatie

  Bekijk hieronder de product data sheets over de UV lijmen van RUPLO. In deze bestanden vindt u onder meer informatie over de eigenschappen, de uithardingswerking, de toepassing en de opslag. Ook over voorzorgsmaatregelen kunt u hier meer lezen. Heeft u nog meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op!

  Share This