Lijmen

“Ruplo lijmtechniek – Lijmtechniek vanaf 1988”

Meer informatie

  Lijmen

  Een stormachtige ontwikkeling

  Lijmtechniek heeft de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Bestaande lijmen hebben aan kwaliteit gewonnen en nog dagelijks worden er nieuwe lijmen ontwikkeld. Daarnaast worden in steeds meer producten kunststoffen en keramische materialen toegepast.

  De kracht van ons bedrijf

  Deze ontwikkelingen hebben tot gevolg gehad dat lijmtoepassingen een enorme vlucht hebben genomen. De directeur van RUPLO vergelijkt de benadering graag met muziek (zijn tweede grote passie): In het samenstellen van de juiste lijmcompositie en het juiste lijmarrangement ligt de kracht van ons bedrijf.

  Toepassingen

  In Osdorp staat het imposante kunstwerk ‘Verankerd Water’ van de kunstenaar Bert van Loo. In een 4 meter hoge glassculptuur, bestaande uit platen glas van één cm dik, verankerde de kunstenaar zijn inspiratie. RUPLO verkreeg het voorrecht het beeld te mogen verankeren voor het nageslacht door de juiste lijm, voor het tonnen wegend gevaarte, te leveren. RUPLO kan alles op lijmgebied leveren door eigen inkoop bij grote bekende bedrijven als Henkel en Bayer. Ook harsen, kitten en coatings zitten in het leveringsprogramma. Daarnaast levert RUPLO ook andere materialen die nodig zijn voor een goed lijmproces.

  Overzicht lijmsoorten

  1 Component Polyurethaanlijmen

  RUPLO PU 880 is een één-componenten gebruiksklare lijm op basis van vochthardende polyurethaanhars voor de fabricage van sandwichpanelen. Meer informatie

  2 Componenten Polyurethaanlijmen

  Gebruik
  RUPLO PU 1402 is een oplosmiddelvrije tweecomponenten reactielijm op polyurethaanbasis, die in verbinding met 20% harder 1402 bij het verlijmen van de volgende materialen ingezet kan worden:

  Polyurethaan-, pvc-, phenolhars- en polysyrolschuim, polyester, hout, ceramiek, beton, cement, metselwerk, aluminium, staal, rvs, koper, messing, polycarbonaat, acrylaat, epoxy.

  De lijm kan ook bij de herstelling van platen van diverse materialen gebruikt worden.

  Een andere gebruikstoepassing is het lijm te gebruiken bij het afdichten van daken o.a. voegen (indien slechts een geringe elasticiteit gewenst wordt).

  Technische gegevens

  Basis : polyurethaan

  Kleur PU 1402: beige

  Kleur harder 1402: bruin

  Viscositeit PU 1402: ca. 1000 mPa.s (*)

  Viscositeit harder 1402: ca. 180 mPa.s (*)

  Viscositeit mengsel: ca. 8000 mPa.s (*)

  Dichtheid PU 1402: ca. 1.50

  Dichtheid harder 1402: ca. 1.22

  Dichtheid mengsel: ca. 1.45

  Mengverhouding: PU 1402 – harder 1402         100 : 20

  Open tijd: ca. 40 minuten

  Uithardingstijd: ca. 24 uur

  Uithardingstijden: bij 20°C / ca. 3 – 4 uur

  Bij 60ºC / ca. 40 – 45 minuten

  Bij 100ºC / ca. 15 – 20 minuten

  Bij 120°C / ca. 10 – 15 minuten

  Manier van aanbrengen: door middel van een getande spatel

  Verbruik: 200-600 g/m², afhankelijk van ondergrond

  Temperatuurbestendigheid: 120ºC

  Houdbaarheid: maximaal 6 maanden

  Opslagvoorwaarden: goed afgesloten bij normale temperatuur

  Vorstgevoelig: nee

  Vuurgevaarlijk: nee

  (*)       De aangegeven waarde voor de viscositeit geldt voor een temperatuur van 20°C en voor het tijdstip van productie. Na verloop van tijd kunnen geringe veranderingen optreden.

  In diverse kleuren leverbaar en de hars kan aangepast worden als warmtegeleidend lijm/giethars.

  2 Componenten Ms Polymeren

  Lijm Sealer 604 is een hoogwaardig één-component afdichtings- en lijmmateriaal op basis van MS polymeer. Meer informatie

  Lijm Sealer 606 is een hoogwaardig één-component afdichtings- en lijmmateriaal op basis van MS polymeer met weekmaker. Meer informatie

  2 Componenten acrylaatlijm

  Acrylaatlijm bestaat uit esters van acrylzuur. De verbinding wordt door polymerisatie van de esters tot stand gebracht. Meer informatie

  Anaerobe lijmen

  Op dit moment zijn wij druk bezig onze informatie met betrekking tot Anaerobe lijmen in te vullen op de site. Mocht u ondertussen meer informatie willen hebben over Anaerobe lijmen vul dan onderstaand formulier in. Dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  Contactlijm Neopreen

  Kontaktlijm 101 is een vloeibare contactlijm op basis van synthetische rubbers. Het is een universele lijm met een hoge hechtkracht en welke bestand is tegen hoge temperaturen, vocht en veroudering. Meer informatie

  PTFE / Teflon

  Op dit moment zijn wij druk bezig onze informatie met betrekking tot Contactlijm PTFE in te vullen op de site. Mocht u ondertussen meer informatie willen hebben over Contactlijm PTFE vul dan onderstaand formulier in. Dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  Cyanoacrylaat lijmen

  De RUPLO-serie cyano-acrylaatlijmen zijn heldere, kleurloze, koud uithardende 1-komponent lijmen zonder oplosmiddelen. Door hun specifieke eigenschappen is bijna elk materiaal binnen enkele seconden te verlijmen. Meer informatie

  Dispersielijm

  Op dit moment zijn wij druk bezig onze informatie met betrekking tot Dispersielijm in te vullen op de site. Mocht u ondertussen meer informatie willen hebben over Dispersielijm vul dan onderstaand formulier in. Dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  Epoxy lijm

  RUPLO EPOXY 6000 is een universele, vloeibare, oplosmiddelvrije, 2 komponentenlijm (2 :1) op epoxyharsbasis met een cycloaliphatische polyamine verharder met slijtvaste eigenschappen. Meer informatie

  Hittebestendige lijm

  Deze lijm maken we zelf. Specifiek voor de wensen van de klant.
  Als u aangeeft waar u het exact voor nodig heeft en hoeveel maken wij een unieke lijm voor uw in opdracht.

  Oplosmiddelhoudende contactlijmen

  Op dit moment zijn wij druk bezig onze informatie met betrekking tot oplosmiddelhoudende contactlijmen in te vullen op de site. Mocht u ondertussen meer informatie willen hebben over oplosmiddelhoudende contactlijmen vul dan onderstaand formulier in. Dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  Oplosmiddellijm

  Op dit moment zijn wij druk bezig onze informatie met betrekking tot Oplosmiddellijm in te vullen op de site. Mocht u ondertussen meer informatie willen hebben over Oplosmiddellijm vul dan onderstaand formulier in. Dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  Siliconen 2 componenten

  Wacer chemie

  Siliconenlijm

  We hebben het type 1200 GE in ons assortiment

  Smeltlijmen

  Op dit moment zijn wij druk bezig onze informatie met betrekking tot Smeltlijmen in te vullen op de site. Mocht u ondertussen meer informatie willen hebben over Smeltlijmen vul dan onderstaand formulier in. Dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  UV lijmen

  Bij RUPLO UV kleurstoffen gaat het om 1 component kunststoffen die onder invloed van ultra violette stralen uitharden. In de praktijk vindt die uitharding onder een UV lamp binnen 10 tot 20 seconden plaats, afhankelijk van de UV doorlaatbaarheid van het te verlijmen materiaal en de dikte van de lijmvoeg.

  Standaardtypen RUPLO UV lijmen:

  UV 100 Hoogste lijmkracht voor kunstoffen glas en metaal

  UV-100  Alleen voor die gevallen waar een dunne vloeibare lijm

  GL-100 is gewenst (100 mPa.s) Glas – Metaal dun vloeibaar

  UV-100 Voor polycarbonaat (100 mPa.s) en PMMA

  GL-3000  Middelvisceus (3400 mPa.s), Lichtdoorlatend, echter niet volkomen glashelder, Glas – Metaal – Plastic

  Ook diverse andere Types leverbaar in allerlei viscositeit.

  Toepassingsgebieden:

  Voor het lijmen van GLAS op GLAS, metalen en vele kunststoffen.

  Naast vele toepassingen in de glasverwerkende industrie (vitrines, scharnieren, knopjes, meubelbeslag, sier- en verbruikglas, optisch glas) worden de UV lijmen o.a. in de elektronica, radio- en luidsprekerindustrie veel toegepast. Ook diverse andere types op klantenspecificatie leverbaar.

  Verwerkingswijze:

  Voorwaarden voor een goede hechting en een snelle uitharding van 10 tot 120 seconden zijn:

  • Vlak liggende en schone oppervlakken met een lijm laagdikte van minder dan 0,3 mm.
  • Voor vitrines wil dat zeggen, dat de zijkanten van het glas niet alleen recht en zonder scherpekanten gesneden moeten zijn, maar ook geslepen worden.
  UV Lampen

  U kunt bij ons terecht voor diverse UV lampen, waaronder:

  • UV lijm uithardende lamp: lamp (zonder armatuur)
  • UV lijm uithardende lamp: statief met 36W buislamp
  • UV lijm uithardende lamp HG 100
  • UV lijm uithardende lamp HG 150
  • UV lijm uithardende lamp HG 200
  • UV lijm uithardende lamp HG 500

  Lees meer…

  Warmtebestendige lijm

  Deze lijm maken we zelf. Specifiek voor de wensen van de klant.
  Als u aangeeft waar u het exact voor nodig heeft en hoeveel maken wij een unieke lijm voor uw in opdracht.

  Warmte geleidende lijmen

  Deze lijm maken we zelf. Specifiek voor de wensen van de klant.
  Als u aangeeft waar u het exact voor nodig heeft en hoeveel maken wij een unieke lijm voor uw in opdracht.

  Ruplo activator voor Cyanoacrylaatlijmen (secondenlijm)

  Op dit moment zijn wij druk bezig onze informatie met betrekking tot Sicomet OmniFIT in te vullen op de site. Mocht u ondertussen meer informatie willen hebben over Sicomet OmniFIT vul dan onderstaand formulier in. Dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  Activator anearobelijmen (borgingslijmen)
  Dosseerapparatuur
  Op dit moment zijn wij druk bezig onze informatie met betrekking tot dosseer apparatuur in te vullen op de site. Mocht u ondertussen meer informatie willen hebben over dosseer apparatuur vul dan onderstaand formulier in. Dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
  Ruplo UV lijm + conloc
  Ontvetters

  RUPLO Koudontvetter type BL-33 is een krachtige en veelzijdige, niet caustische, schuimende ontvetter. De toepassings- mogelijkheden van RUPLO BL-33 zijn vrijwel ongelimiteerd, bijv. het reinigen van het interieur en exterieur van een truck of bus, het verwijderen van traffic film, het reinigen van motoren, chassis en garagevloeren. Meer informatie

  Schuurmaterialen

  Op dit moment zijn wij druk bezig onze informatie met betrekking tot schuurmaterialen in te vullen op de site. Mocht u ondertussen meer informatie willen hebben over schuurmaterialen vul dan onderstaand formulier in. Dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
  Share This